RELATIETHERAPIE

Waarom relatietherapie?

Als je problemen hebt in je relatie, wil je die het liefst zelf oplossen. Het is lastig om hulp van buitenaf te vragen, zelfs van je vrienden of familie. Je voelt je bezwaard, ongemakkelijk. De meeste mensen aarzelen daarom voordat ze hulp zoeken

Dat is zonde. Want hoe langer je ermee wacht, hoe kleiner de kans wordt dat jullie er samen nog uitkomen. Het is dus ook echt niet zo dat relatietherapie bedoeld is voor koppels die op het punt staan om uit elkaar te gaan. Ook wanneer je relatie vast zit in bepaalde patronen of als jullie gesprekken eigenlijk een variatie zijn op gesprekken die jullie al eerder hadden en waarvan de uitkomst keer op keer hetzelfde is, kan een relatietherapeut echt heel veel betekenen.

Elkaar opnieuw zien

In de therapie staat jullie omgang met elkaar centraal. Niet wie nu precies wanneer gelijk heeft of wie met het meest recht het meest gekrenkt is.

De relatietherapeut helpt jullie om oude patronen te doorbreken. Zodat jullie elkaar opnieuw echt kunnen zien, en ook begrijpen wat er tussen jullie speelt.

Tijdens de bijeenkomsten gaan we bespreken en oefenen hoe je beter met elkaar kunt praten en hoe je beiden eraan kunt bijdragen de spanningen en negatieve gevoelens in de relatie op een zo laag mogelijk niveau te houden. Daarnaast ga je de positieve en sterke kanten van de relatie verder uitbouwen. Het is de bedoeling dat je daarmee voor jullie beiden een bevredigende manier van leven vindt.

Relatietherapie werkt

Stellen in relatietherapie kunnen veel bereiken. In veel gevallen versterkt de band, krijgen beide partners meer energie en kracht om samen verder te gaan en met vreugde en voldoening te leven, ook buiten de relatie.

Tarief partnerrelatietherapie: € 125,- (ca. 90 minuten)

Een eerste afspraak bestaat uit 2 delen:
Deel 1 bestaat uit een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ca. 15 minuten, waarna jullie alsnog kunnen beslissen om direct verder te gaan met deel 2; de sessie.